Werkgevers

1 op de 5 werkenden krijgt te maken met psychische klachten; dit is 20% van de werknemers. Om een gezonde werkomgeving te creëren en de kans op langdurig ziekteverzuim te verkleinen, is het belangrijk om als werkgever psychologische hulp te bieden. Hoe eerder je professionele hulp biedt, hoe lager de kans op langdurige uitval door psychische klachten.

Ons team bestaat uit gediplomeerde en ervaren bedrijfspsychologen. Jouw medewerkers kunnen direct bij ons terecht, wat voor klachten zij ook hebben. Ze worden binnen een korte tijd geholpen, zonder een lange tijd op een wachtlijst te hoeven staan.

Waarom een online bedrijfspsycholoog inschakelen?

Werkgevers schakelen een bedrijfspsycholoog in voor het bieden van de juiste psychische zorg aan je werknemers. Dit is belangrijk voor het welzijn van medewerkers, maar ook verminder je de kans op verzuim door psychologische klachten. Wist je bijvoorbeeld dat medewerkers die gezond zijn en lekker in hun vel zitten beter presteren op het werk en zich minder vaak ziek melden?

Langdurig ziekteverzuim beperken

Door preventieve hulp te bieden, kun je langdurig ziekteverzuim beperken. Een klein voorbeeld: een medewerker met een burn-out komt gemiddeld zo’n 3 tot 12 maanden thuis te zitten. En één verzuimdag kost werkgevers gemiddeld 250 euro. Door vroegtijdig psychologische hulp te bieden, verklein je de kans dat iemand langdurig uitvalt. Dit is niet alleen fijn voor de persoon zelf, maar ook is het voordeliger voor jou als werkgever. Een gemiddelde behandeling bestaat uit 8 sessies. Vergelijk dit eens met een medewerker die 6 maanden thuis zit, en je zult zien dat het veel geld kan besparen als je een medewerker in contact brengt met een online bedrijfspsycholoog.

Een gezonde werkomgeving creëren

Werknemers in een gezonde werkomgeving zitten lekker in hun vel, zijn productiever en kunnen in vertrouwen praten over hun problemen. Om een gezonde werkomgeving te creëren is het belangrijk om professionele hulp te kunnen bieden, zowel preventief als curatief.

Effectiviteit verhogen

Een online bedrijfspsycholoog kan helpen bij het verhogen van de effectiviteit van medewerkers. Werknemers die zich goed voelen, presteren beter en melden zich minder vaak ziek.

Wat doet een bedrijfspsycholoog precies?

Een bedrijfspsycholoog ondersteunt en behandelt werknemers met mentale klachten. Door snel de juiste hulp te bieden, kunnen problemen effectief worden aangepakt. Ook kunnen ernstige klachten voorkomen worden door het bieden van preventieve hulp. Op deze manier beperk je langdurig verzuim en creëer je een gezonde werkomgeving voor jouw medewerkers.

Bovendien biedt een bedrijfspsycholoog niet alleen hulp bij problemen op de werkvloer, maar ook bij persoonlijke uitdagingen in het privéleven. Aangezien veel ziekteverzuim niet werk-gerelateerd is, kijken onze psychologen naar het totaalplaatje. Daarnaast bieden bedrijfspsychologen coaching en groepstherapie, voor het omgaan met stress.

Werkgevers kunnen een bedrijfspsycholoog inschakelen voor de volgende diensten, zowel preventief als curatief:

Een bedrijfspsycholoog biedt dezelfde behandelingen als een ‘reguliere’ psycholoog. De volgende behandelmethoden worden veelvuldig ingezet door onze erkende bedrijfspsychologen.

De voordelen van een online bedrijfspsycholoog

We hebben in Nederland nog altijd te maken met lange wachttijden voor psychische hulp. Het duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden voordat jouw werknemers professionele hulp krijgen van een reguliere psycholoog. De Online Bedrijfspsycholoog hanteert geen wachtlijsten en hierdoor kunnen cliënten direct terecht; vaak al binnen één week.

Een sessie met een online psycholoog, zowel individueel als gezamenlijk, vindt plaats via beveiligd beeldbellen. Jouw werknemers kunnen dus vanuit hun eigen locatie met een psycholoog praten. Binnen en buiten kantooruren.

✓ Gediplomeerde en ervaren bedrijfspsychologen

Het team van de Online Bedrijfspsycholoog bestaat uit erkende en ervaren bedrijfspsychologen. Onze psychologen zijn gespecialiseerd in het begeleiden van werkende mensen. Bovendien vinden wij de klik tussen de cliënt en de psycholoog erg belangrijk. Om deze reden is het mogelijk voor de werknemer om zelf zijn/haar wensen aan te geven.

✓ Geen wachtlijst, dus medewerkers kunnen direct terecht

Wij hanteren geen wachtlijst voor online therapie. Werknemers kunnen daarom vaak al binnen één week starten met hun online behandeling.

✓ Flexibele tijden

Onze psychologen zijn ook buiten kantooruren beschikbaar, dus ook in het weekend, de late avond of vroege ochtend. Ideaal voor als jouw medewerkers een drukke agenda hebben of regelmatig naar het buitenland moeten reizen.

✓ Beveiligd beeldbellen

De privacy van jouw bedrijf en de medewerkers staan uiteraard voorop. De online behandelingen vinden daarom uitsluitend plaats via beveiligd (beeld)bellen. Daarnaast maken we gebruik van de modernste beveiligingstechnieken, zoals SSL en ‘two-step authenticatie’ voor het waarborgen van jouw privacy.

Online bedrijfspsycholoog zonder wachtlijst inschakelen? Neem contact op

Jouw werknemers zijn in goede handen bij onze bedrijfspsychologen. Door preventieve en curatieve hulp te bieden, creëer je een gezonde werkomgeving en beperk je langdurig verzuim. Wil je een online bedrijfspsycholoog inschakelen voor de mentale gezondheid van jouw werknemers? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Dan bespreken we samen welke hulp het beste past bij jouw medewerkers. Bespreek vrijblijvend wat wij kunnen betekenen voor jullie als organisatie.

    Veelgestelde vragen:

    Wij werken bewust onafhankelijk van de zorgverzekering waardoor we een volledig op maat gemaakte behandeling kunnen bieden en geen gegevens hoeven te delen met derden. Hierdoor is er geen verwijzing van de huisarts nodig om te praten met een online bedrijfspsycholoog. We hanteren een vaste prijs per sessie die pas achteraf betaald hoeft te worden. Voor iedere sessie brengen wij een vast bedrag in rekening. Je betaalt dus alleen voor de sessies die ook daadwerkelijk plaatsvinden.

    Uit onderzoek is gebleken dat een behandeling bij een online psycholoog net zo effectief is als een ‘reguliere’ behandeling. Voor vrijwel alle psychische aandoeningen blijkt online therapie net zo doeltreffend te zijn als bij traditionele behandelingen. De behandelingen zijn vrijwel identiek; het enige verschil is dat de werknemer de therapie kan volgen vanuit zijn/haar eigen omgeving.

    Werknemers kunnen bij een bedrijfspsycholoog terecht bij werkgerelateerde problemen, maar ook bij moeilijkheden in het privéleven. Een bedrijfspsycholoog kijkt namelijk naar het totaalplaatje; niet alleen naar wat er op het werk gebeurt. De psycholoog biedt hulp en ondersteuning bij diverse soorten klachten, zoals stress, angst en burn-out.
    Hallo, hoe kunnen we je helpen?