Loopbaancoaching

Loop je vast in je carrière? Merk je dat je geen plezier of voldoening meer haalt uit je huidige baan? Of word je contract plotseling niet verlengd? Loopbaancoaching richt zich op het begeleiden en ondersteunen van mensen bij het maken van loopbaankeuzes. Dus denk hierbij bijvoorbeeld aan het vinden van een nieuwe baan, het maken van een carrièreswitch of het ontdekken en ontwikkelen van talenten en vaardigheden. De Online Bedrijfspsycholoog biedt professionele loopbaancoaching voor iedereen, jong en oud.

Wat is loopbaancoaching?

Loopbaancoaching is een vorm van coaching gericht op belangrijke loopbaankeuzes. Een loopbaancoach kan onder andere helpen bij het vinden van een nieuwe baan, het verbeteren van sollicitatievaardigheden en het identificeren van carrièremogelijkheden. Daarnaast kan loopbaancoaching ook gericht zijn op het verbeteren van de balans tussen werk en privéleven, het verhogen van zelfvertrouwen en het verminderen van stress en burn-out klachten.

Tijdens deze vorm van coaching worden er loopbaandoelen gesteld en ga je aan de slag met het maken van een actieplan. De coach maakt gebruik van verschillende methoden en tools om je te ondersteunen, zoals assessments om sterke punten te identificeren. Maar ook wordt er praktische begeleiding bij het zoeken naar werk geboden.

De voordelen van loopbaancoaching

Er zijn verschillende redenen waarom loopbaancoaching een goed idee kan zijn. Je kunt zowel op persoonlijk als professioneel vlak veel baat hebben bij professionele coaching.

 • Hulp bij het identificeren van loopbaandoelen
 • Ontdekken en ontwikkelen van je sterke punten en vaardigheden
 • Verbeteren van sollicitatievaardigheden
 • Balans vinden tussen werk- en privéleven
 • Meer zelfvertrouwen en motivatie krijgen.

Voordelen voor werkgevers

Bij loopbaancoaching staat de loopbaan van de werknemer centraal, maar het bieden van professionele begeleiding aan medewerkers heeft ook voordelen voor de werkgever. Dit zijn de voordelen voor werkgevers:

 • Gemotiveerde medewerkers presteren beter
 • Werknemers krijgen inzicht in hun vaardigheden en leren deze beter in te zetten
 • Medewerkers voelen zich gehoord wanneer jij de juiste hulp biedt
 • Je krijgt inzicht in hoe je medewerkers het beste kunt ondersteunen

Voor wie is loopbaanbegeleiding geschikt?

Of je nu op zoek bent naar je droombaan, je huidige carrière naar een hoger niveau wilt tillen of door omstandigheden op zoek bent naar een nieuwe baan: loopbaancoaching is voor iedereen. Je kunt terecht bij een loopbaancoach wanneer je een vraag hebt over je loopbaan of als je verandering wilt aanbrengen. Maar ook als je je werk niet meer goed kunt doen, bijvoorbeeld door burn-out klachten, kan het goed zijn om samen met een loopbaanbegeleider te kijken naar jouw werkzaamheden en eventuele aanpassingen hierin.

Wanneer je een burn-out hebt, is het uiteraard belangrijk dat je hier goed van herstelt voordat je weer volledig aan het werk gaat. Maar tijdens het herstelproces kan het goed zijn om voorzichtig wat werkzaamheden op te pakken. Een loopbaanbegeleider ondersteunt je hierbij en kijkt of je dat in je huidige organisatie of functie kunt doen.

Online loopbaancoaching: hoe werkt het?

Bij de Online Bedrijfspsycholoog kun je terecht voor professionele hulp bij angst, stress en burn-out. Maar ook bieden wij online loopbaancoaching. Online therapie is mogelijk via beveiligd beeldbellen. Je kunt het vergelijken met reguliere coaching, maar nu wordt het allemaal op afstand gedaan. Het grote voordeel is dat je de therapie volgt vanuit je eigen comfortzone.

Ieder coachingstraject ziet er anders uit. We stemmen de begeleiding namelijk volledig af op jouw specifieke situatie, wensen en doelen. Tijdens de online sessies bespreek je verschillende aspecten van je loopbaan en krijg je opdrachten die je thuis zelf kunt uitvoeren.

Plan hier een gratis gesprek in met een professionele coach

Wil je erachter komen welke functie nu echt bij je past? Of heb je hulp nodig bij het vinden van jouw droombaan? Loopbaancoaching is een waardevolle investering in de toekomst van je carrière. Wanneer je je aanmeldt voor een loopbaancoaching traject bij de Online Bedrijfspsycholoog kun je binnen enkele dagen terecht. Er zijn namelijk geen wachtlijsten en de sessies vinden plaats wanneer jij maar wilt.

Plan hieronder een gratis kennismakingsgesprek aan met een van onze professionele loopbaancoaches en bespreek je doelen en verwachtingen. Bespreek vrijblijvend wat wij kunnen betekenen voor jullie als organisatie.

  Veelgestelde vragen:

  Zowel een coach als een psycholoog begeleidt mensen bij het bereiken van hun doelen en het verbeteren van hun welzijn. Maar er is een verschil tussen deze twee begeleiders. Een coach helpt je bij het bereiken van een bepaald doel en richt zich voornamelijk op jouw persoonlijke ontwikkeling. Een psycholoog begeleidt en helpt je bij het omgaan met psychische problemen en het verbeteren van de mentale gezondheid.
  Iedereen kan baat hebben bij loopbaancoaching: of je nu net begint met werken of graag een carrièreswitch wilt maken. Coaching is vooral nuttig voor mensen die geen plezier meer halen uit hun huidige baan, onzeker zijn over hun loopbaan, of behoefte hebben aan begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan.
  Hoe lang een loopbaancoaching traject duurt, kan sterk variëren. Dit hangt voornamelijk af van de behoeften van de cliënt en de doelstellingen die tijdens de sessies worden gesteld. Over het algemeen duurt een traject enkele weken tot enkele maanden.
  Hallo, hoe kunnen we je helpen?