Praten over problemen

Loop je al een tijdje rond met stress, angst of een somber gevoel? Het helpt om te praten over deze problemen, dit kan bij een van onze online bedrijfspsychologen. Waarschijnlijk heb je een hoop vrienden en familie die je graag willen helpen, maar soms is het lastig om je verhaal kwijt te kunnen bij mensen uit je eigen omgeving. Het maakt niet uit welke klachten je hebt of hoe ernstig deze zijn; je kunt altijd terecht bij een online psycholoog. Of deze problemen nu met werk te maken hebben of niet; onze online psychologen bieden een luisterend oor.

Praten over psychische problemen: samen doorbreken we het taboe

Mensen met psychische klachten schamen zich hier soms voor. En dan praten ze er liever niet over. Wist je dat twee derde van de mensen met mentale klachten hierover zwijgt op het werk? Op psychische aandoeningen heerst nog altijd een groot taboe. Veel werknemers die erg last van hun psychische klachten krijgen, melden zich ziek. Vervolgens blijven ze veel langer thuis zitten dan nodig is.

Praten over problemen met een psycholoog kan steun bieden, nieuwe perspectieven opleveren en oplossingen bieden. Bovendien kan iedereen terecht bij een psycholoog; met welke klachten dan ook.

Hulp zoeken bij een professional

Vrienden, familie en collega’s willen jou waarschijnlijk maar al te graag ondersteunen bij jouw psychische problemen. Maar als je er zelf niet uitkomt, is het verstandig om hulp te zoeken bij een deskundige. In Nederland kun je altijd terecht bij de huisarts met mentale klachten. Maar helaas hebben we nog altijd te maken met lange wachttijden die kunnen oplopen tot maar liefst 9 maanden. Wist je dat een online psycholoog net zo effectief is als een reguliere psycholoog? Het grote verschil is dat je vanuit je eigen vertrouwde omgeving je problemen bespreekt in plaats van bij een psycholoog op de bank. En je kunt direct terecht bij een van onze online psychologen, zonder lang op een wachtlijst te staan.

Online praten over problemen met een psycholoog

Maar hoe werkt het dan; praten over problemen met een online bedrijfspsycholoog? Een online bedrijfspsycholoog helpt je niet alleen bij werkproblemen, maar kijkt ook naar moeilijkheden in het privéleven; dus eigenlijk het totaalplaatje. Online therapie werkt vrijwel hetzelfde als reguliere therapie. Je kunt bij de Online Bedrijfspsycholoog terecht voor een luisterend oor, maar ook voor diverse behandelingen, zoals cognitieve gedragstherapie en schematherapie.

Plan vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek in

Wil je direct terecht bij een online bedrijfspsycholoog? Het eerste gesprek vindt bij ons al binnen 1 week plaats! Vraag hieronder een vertrouwd online kennismakingsgesprek aan met een van onze psychologen. Dit is volledig gratis. Wij zijn er zowel voor ondernemers als medewerkers. Dus ben jij een werkgever en wil je jouw medewerkers een kans bieden om problemen te bespreken? Bespreek vrijblijvend wat wij kunnen betekenen voor jullie als organisatie.

    Veelgestelde vragen:

    Er zijn verschillende redenen waarom praten over je problemen met iemand kan helpen. Zo biedt het bijvoorbeeld emotionele steun, het kan helpen om nieuwe perspectieven te krijgen en je kunt samen op zoek gaan naar oplossingen voor je problemen. Bovendien hoef je je niet te schamen als je met iemand praat over je problemen.

    Je kunt bij diverse mensen terecht als je wilt praten over je problemen, zoals je vrienden of familie, maar ook professionele hulpverleners. Overweeg bij psychische klachten om hulp te zoeken bij een therapeut of psycholoog. Bovendien kun je ook altijd terecht bij een van onze online bedrijfspsychologen.

    Wanneer je door een huisarts doorverwezen wordt naar een psycholoog, wordt dit vergoed door de zorgverzekering. Ook sommige werkgevers bieden werknemers de mogelijkheid om gratis psychologische hulp te krijgen via een bedrijfspsycholoog. Problemen bespreken met een online psycholoog wordt echter niet vergoed door de zorgverzekering. Het voordeel is dat je bij een van onze online bedrijfspsychologen veel sneller terecht kan, vaak al binnen enkele dagen.

    Hallo, hoe kunnen we je helpen?