Voor wie

1 op de 5 werkenden krijgt te maken met psychische klachten. Denk hierbij aan stress, vermoeidheid of angst. Deze mentale klachten kunnen ervoor zorgen dat iemand minder goed in zijn of haar vel zit. En dit heeft invloed op de werkprestaties en in het ernstige geval kan iemand maandenlang uitvallen. Zo komt iemand met een burn-out gemiddeld zo’n 3 tot 12 maanden thuis te zitten. Professionele hulp bij psychische klachten is erg belangrijk. De Online Bedrijfspsycholoog biedt psychische hulp wanneer dit nodig is.

Online bedrijfspsycholoog voor werkgevers én werknemers

Een bedrijfspsycholoog is er voor de werkgever en werknemer. Deze psycholoog is gespecialiseerd in het ondersteunen en behandelen van werkende personen, in wat voor branche dan ook. Professionele hulp kan zorgen voor minder stress bij medewerkers, maar ook helpt het werkgevers om het verzuimpercentage te verkleinen. Door een ervaren bedrijfspsycholoog in te schakelen zitten werknemers beter in hun vel en krijg je als werkgever minder te maken met langdurige uitval en de bijkomende kosten hiervan.

Voordelen bedrijfspsycholoog voor werkgevers

Als werkgever wil je uiteraard dat jouw medewerkers zich goed voelen, maar ook wil je verzuim zoveel mogelijk beperken. Door preventieve en curatieve zorg te bieden, is het mogelijk de kans op langdurige uitval te verkleinen. Gezonde werknemers melden zich minder vaak ziek en kosten jou als werkgever minder geld. Een verzuimdag kost je gemiddeld zo’n 250 euro en wanneer iemand langdurig thuis komt te zitten, kan dit bedrag aardig oplopen. Door vroegtijdig professionele hulp te bieden, kun je langdurige uitval beperken. En dit kan je onderaan de streep veel geld schelen.

✓ Verzuim aanpakken
✓ Langdurige uitval beperken
✓ Geld besparen
✓ Een gezonde werkomgeving creëren
✓ Werkprestaties verbeteren

Voordelen bedrijfspsycholoog voor werknemers

Wanneer je te maken hebt met stress en vermoeidheid heeft dit een grote impact op je leven, zowel in je privéleven als op je werk. Een ervaren bedrijfspsycholoog helpt en ondersteunt het personeel bij psychische klachten. Zo helpt de psycholoog je bijvoorbeeld bij het herstellen van een burn-out, het omgaan met een angststoornis, maar ook biedt hij/zij loopbaancoaching. Bovendien kunnen medewerkers direct terecht bij een online bedrijfspsycholoog en hoeven zij niet lang te wachten op professionele hulp.

✓ Duurzaam herstel
✓ Ernstige klachten voorkomen
✓ Direct starten met de behandeling
✓ Geen wachtlijst
✓ Ook anoniem mogelijk

Ook groepstherapie en teambuilding

Naast individuele therapiesessies is het ook mogelijk om een bedrijfspsycholoog in te schakelen voor groepstherapie en teambuilding. Het volgen van therapie in groepsverband biedt meerdere voordelen. Zo ervaren werknemers bijvoorbeeld dat ze niet de enige zijn met bepaalde psychische klachten. Deelnemers vinden herkenning en tegelijkertijd kunnen ze veel van elkaar leren.

Ook teambuilding kan bijdragen aan het creëren van een gezonde werkomgeving. Het kan werknemers hechter maken, maar ook draagt het bij aan het creëren van respect en vertrouwen.

Maak nu een afspraak met een van onze psychologen

Een bedrijfspsycholoog is er voor de werkgever en werknemer. Zowel werkgevers als werknemers kunnen contact opnemen met de psychologen van de Online Bedrijfspsycholoog. Wij hebben geen wachtlijst; iedereen kan dus snel terecht. De behandeling kan vaak al binnen één week starten. Dit biedt meerdere voordelen voor de werknemer, maar ook voor de werkgever. Vraag hieronder een gratis kennismakingsgesprek aan of neem contact op voor meer informatie als je vragen hebt over onze werkwijze. Bespreek vrijblijvend wat wij kunnen betekenen voor jullie als organisatie.

    Veelgestelde vragen:

    Ja, als werknemer kun je onafhankelijk van jouw werkgever contact opnemen met een online bedrijfspsycholoog.
    Ja, het is mogelijk om anoniem contact te hebben met een bedrijfspsycholoog. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.
    Wij werken bewust onafhankelijk van de zorgverzekering waardoor we een volledig op maat gemaakte behandeling kunnen bieden en geen gegevens hoeven te delen met derden. Hierdoor is er geen verwijzing van de huisarts nodig om te praten met een online bedrijfspsycholoog. We hanteren een vaste prijs per sessie die pas achteraf betaald hoeft te worden. De Online Bedrijfspsycholoog is transparant over de kosten en er wordt een vast bedrag per sessie in rekening gebracht.
    Hallo, hoe kunnen we je helpen?